De vraag ‘wat is het nut van mijn leven’ zal niet beantwoord worden in het boek ‘Het dertigers dilemma’, maar is wel een van de hoofdonderwerpen van het boek.

In het boek beschrijft Nienke Wijnants het zogenoemde dertigers dilemma: bij veel personen rond de dertig komen een aantal belangrijke levensvragen bij elkaar, en lijkt het erop dat er ‘opeens’ allerlei belangrijke keuzen in het leven genomen dienen te worden. En het ‘moeten’ nemen van die keuzes brengt een boel stress met zich mee.

Toen ik het boek las herkende ik heel erg veel. Leuke vrienden, een goede baan, een goed salaris, een leuke woning, een leuke auto. Maar nu? Het kan toch niet zo zijn dat je op je 28ste bijna alles in het leven al bereikt hebt? Er moet toch een volgend doel zijn? Maar ja, wat nu? En wat, als ik ‘verkeerd kies’?

Blijkbaar heeft 75% van de dertigers hier in meer of minder mate last van. En hoewel je geen antwoorden krijgt met het lezen van het boek is het wel heel erg goed om in ieder geval te beseffen dat je lang niet de enige bent, en om alles eens op een rijtje uitgelegd te krijgen. Het helpt je in ieder geval om na te denken over deze zaken.