Vakantie geeft altijd een mooie gelegenheid om eens te reflecteren. Toen ik na een week terugkwam en m’n Google Reader opende, en door de vele honderden ongelezen items heen scrollde besefte ik: dit moet eigenlijk anders.

Ik lees over het algemeen dagelijks best een hoop. In ieder geval zo’n 150-200 RSS items in 96 feeds. Maar ik merkte dat ik vooral de nieuws-site-feeds vrij vaak ongelezen doorbladerde. Dus ik heb inmiddels al m’n nieuws-sites uit m’n RSS reader gegooid: geen nu.nl, tweakers.net, fok.nl, volkskrant.nl en arstechnica.com meer. Dat heb ik inmiddels al twee weken zo, en ‘t bevalt me wel eigenlijk. Af en toe zelf eens naar een nieuwssite gaan om toch op de hoogte te blijven wat er gebeurt in de wereld, maar niet meer inloggen op Google Reader en 200 ongelezen RSS items tegenkomen. In Google Reader kan je van die leuke grafiekjes genereren over de afgelopen 30 dagen, en in de afgelopen twee weken zit ik blijkbaar op zo’n 30-50 items per dag (in 84 feeds) en ik heb niet het gevoel dat ik iets mis.