Vanmorgen het ISEB ISTQB Foundation Certificate in Software Testing examen gedaan (nee, je krijgt geen bonus-punten wanneer je de naam van het examen goed kan schrijven).

Hoewel m’n verwachting was dat ik zonder al te veel moeite zou moeten kunnen slagen blijft het natuurlijk toch altijd weer spannend. De avond ervoor nog wat proef-examens gemaakt en het boek nog eens een keer doorgebladerd. Bij de proefexamens haalde ik zo’n 75-80%, en met een benodigde score van 53% was dat ruim voldoende. Maar ja, je weet nooit he?

Vanochtend niet echt een optimale voorbereiding gehad (tsja… tot 01:00 doorleren op de avond voor een examen – net als in vroegere tijden :)): om iets voor negen word ik wakker en besef ik dat ik over een uur aan m’n examen moet beginnen… Nou ja, om 09:20 sta ik bij de tramhalte en om 09:21 zit ik in de tram, om zodoende bijna een half uur voor de start bij Compu’Train aanwezig te zijn. Ruim voor 10 uur ben ik al bezig met het examen. Oei, 1 uur maar? Ik dacht dat je 1:15 had? (M’n Prometric bevestiging geeft ook 1:15 aan…) Niet dat ik van plan was om een uur te gebruiken… maar ja, als dat niet klopt, klopt die 53% dan ook niet? Nou ja, 40 vragen en 30 minuten later weet ik het antwoord: nee, die 53% klopte ook niet… dat blijkt 65% te zijn (maar dat heb ik waarschijnlijk gewoon ergens verkeerd gelezen…).

Maar goed, met 93% zit ik ruim boven 53/65, en dus ben ik geslaagd! Jeuh!