Ik krijg vandaag twee (vrijwel dezelfde) enveloppen van de Postbank. Dat is meestal een teken dat het over m’n hypotheek gaat, want tsja, als je een deel beleggingshypotheek hebt, en een deel aflossingsvrij, dan moet je natuurlijk alles dubbel versturen….

Maar goed, toch maar open gemaakt, en ‘t is nog erger:

Brief 1:

‘Rood staan is heel gewoon’ … ‘Kies nu zelf voor extra speelruimte’ … ‘Wilt u ook extra financiele ruimte om uw rekeningen op tijd te kunnen betalen en om vervelende verassingen bij de kassa te voorkomen?’

Brief 2:

‘Wilt u een flink bedrag opzijleggen tegen een aantrekkelijke rente?’ … ‘U hoeft er alleen maar voor te zorgen dat er altijd minimaal 20.000 euro op uw rekening staat’ … ‘De Toprekening heeft de ideale mix voor spaarders’

Ben ik nou echt zo’n moeilijk geval voor de Postbank dat ze zelf niet eens kunnen bedenken of het nou waarschijnlijk is dat ik rood wil staan, of 20K op een spaarrekening wil zetten? (hint: geen van beide, die postbankrekening heb ik alleen voor m’n hypotheek…).