Laatst al m’n foto’s in een Lightroom database gestopt (daarover een andere keer meer), waardoor ik nu wat makkelijker m’n foto’s kan bekijken. Aangezien ik voor m’n nieuwe slaapkamer (daarover een andere keer meer) op zoek ben naar een aantal foto’s kwam ik ook m’n foto’s uit Dublin weer tegen.

Er zijn wanneer je door een stad wandelt altijd dingen die je aandacht trekken om een of andere reden. Dingen die anders zijn dan thuis, of gewoonweg eigenlijk best grappig zijn. En tegenwoordig is het dan een kwestie van point-and-shoot. Dus geen fotografische hoogstandjes, maar gewoonweg leuke snapshots uit Dublin.

Ten tijde van het EK moet er natuurlijk door elk bedrijf wel een actie bedacht worden. Ik vond die van de Mac toch best grappig eigenlijk:

Toen ik op zoek was naar een winkeltje waar ik een fles cola kon kopen viel m’n oog op een toch wel erg vreemde winkel. Tsja, op zich is het wel duidelijk wat je verkoopt, en wie je doelgroep is.

In heel Dublin zetten ze overal van die gele bordjes neer op het moment dat ze 20 cm^2 schoonmaken en er 10 cl water op de grond ligt. Misschien dat er ooit iemand zwaar gesued is omdat iemand uitgegleden is ofzo, maar ‘t was echt opvallend. Nou kan het Guinness Storehouse natuurlijk niet achterblijven, dus zij hebben bij de waterval (waarbij het ook echt totaaaaal niet duidelijk is dat er wat water op de grond ligt of zou kunnen liggen…) ook zo’n bordje geplaatst….

Close-upje:

Ook in het Guinness Storehouse, maar dan ergens anders: na het bekijken van het museum krijg je op de 7e verdieping helemaal bovenaan een Guinness. Op een lege maag om 3 uur ‘s middags hakt dat er best wel in, en wanneer je dan 7 trappen naar beneden moet kan ik me voorstellen dat ze graag zich een beetje willen indekken :)

Reclamebord op het DART station van Howt. De onderste regel is misschien niet echt goed te lezen, maar er staat: “and questionable joints everywhere”.