Zoals elk project is ook de bouw van een vliegtuig gebaat bij een juiste methodologie, en een goed project management.

De Inceptiefase sla ik maar meteen over, tuurlijk is het haalbaar :) Maar goed, de Elaboratiefase dan maar… Bij aanvang heb ik alleen nog maar een Stanley-mes, voor de rest hebben m’n ouders alles weggegooid (nou ja, het Stanley-mes dat ik nu heb ik ook een ander Stanley-mes dan dat ik vroeger gebruikte…) (en ok, ik geef toe: als het niet weggegooid zou zijn zou het verf wat ik toen had nu vast en zeker wel uitgedroogd zijn geweest…).

Dus de eerste stap is het verzorgen van de benodigdheden. Op naar een hobby-winkel dus. Zaterdag sta ik dan ook met een rijtje kleurnummers van potjes verf die ik nodig heb. Kwastje erbij, en lijm. Ook maar wat verdunning meegenomen (jaja, ik weet het… van dat laatste kan ik misschien beter gewoon 100ml bij m’n vader bietsen, maar ja, om daar nou 100 km voor te gaan rijden is ook al weer zowat…).

Zondag, bij de start van de Constructiefase (een planning slaan we maar even over :)) krijg ik al meteen de eerste tegenslag: Italeri denkt dat het handig is om op de buitenkant van de doos slechts een gedeelte van de benodigde kleuren aan te geven (en bovendien ook kleuren aan te geven die achteraf helemaal niet nodig zijn), ik denk daar anders over, maar daar schiet ik nu niet zo veel mee op :) Dus dat wordt binnenkort maar even teruggaan voor de kleuren 140, 80, 53 en 34.