Vorige week kwam op het werk het gespreksonderwerp om een of andere reden via allerlei omwegen op ‘wat wou je vroeger worden’ (‘vliegtuigontwerper’ (da’s bijna gelukt toch? ;)). De stap naar de modelvliegtuigen was dan ook snel gemaakt. Een van de dingen die je je nu afvraagt en die je je als kind nooit afvroeg is: wat kost zo’n modelvliegtuigje nou eigenlijk? Bij ons op de kamer had niemand een idee, maar goed, in het google-tijdperk is zo’n kennis-hiaat natuurlijk van korte duur.

De conclusie was dat het eigenlijk wel geweldig was dat je voor relatief weinig geld een kind zo blij kan maken met zo’n vliegtuigje voor z’n verjaardag. Eigenlijk is zoiets gewoon het ideale cadeau!

Er is een (relatief lange :)) periode geweest dat het bouwen van modelvliegtuigen toch wel als redelijk zware hobby van mij beschouwd mocht worden. Ik ben er ook nog niet over uit of ik al over het feit heen ben dat m’n ouders op een onbewaakt moment al m’n vliegtuigen weggegooid hebben ;) (en ik tracht hevig te voorkomen dat m’n Star Trek modellen hetzelfde lot gaan treffen….). Dus jeugd-trauma’s allom :)

Maar goed, dit verhaal moet natuurlijk wel ergens naar toe leiden, en dat doet het ook wel…. Want wat lag er op m’n werkplek nadat ik even thee aan het halen was? (met de mondelinge mededeling: ga maar alvast op Funda kijken naar een andere woning met 1 extra kamer…):

Geweldig! Gekregen voor m’n verjaardag. Net zo als vroeger: het meest geweldige cadeau (van de afgelopen 5 jaar :) (en nee Jop, die 5 jaar is vrij willekeurig gekozen, volgens mij is er niet echt iets speciaals wat ik precies 5 jaar geleden heb gekregen, ik had ook 1 jaar of 10 jaar kunnen gebruiken, het gaat om het idee…)).