Een hele poos geleden met wat personen van het werk in de Lage Vuursche wezen eten. De Lage Vuursche is een plaats waar het zo ongeveer onmogelijk is te geraken wanneer je gebruik maakt van het openbaar vervoer, dus staan er in het dorp zo ongeveer meer auto’s geparkeerd dan dat er inwoners zijn. Dat impliceert ook direct dat het merendeel van gasten in restaurants per auto gearriveerd zijn en waarschijnlijk ook weer per auto zullen vertrekken.

Maar wat schetst mijn verbazing: de ober begint voor iedereen ongevraagd wijn in te schenken. Je zou toch mogen verwachten dat iemand die kan vermoeden dat de persoon met de auto is, rekening houdt met het feit dat alcohol drinken wanneer je nog moet rijden echt compleet onacceptabel is en al helemaal niet zoiets gaat lopen te faciliteren. Zou zo’n ober vervolgd mogen worden wegens het aanzetten tot het begaan van een misdrijf?