Bij het indoen van contactlenzen is het van belang dat je de buitenkant van de lenzen aan de buitenkant hebt zitten, en de binnenkant aan de binnenkant, want als je dat niet doet dan zitten ze binnenste buiten en dat vinden je ogen niet leuk (aldus mijn opticien :)).

Dus voordat je je lenzen indoet moet je altijd even controleren of ze wel goed zitten. In theorie is dat heel simpel:

De praktijk is toch net even iets anders… Tijd voor een raadspelletje, welke is goed:

1:

2:

Het zal wel twee zijn, maar zo ‘s ochtends zonder dat je scherp kan zien (je hebt je lenzen immers nog niet in…) is dat voor mij toch nog best een uitdaging…

Merk trouwens ook op wat voor troep in/op die lenzen gaat zitten. De foto’s zijn genomen net nadat ik de lens uit m’n oog heb gehaald na 1 dag dragen. ‘s ochtends zien ze er altijd weer een stuk schoner uit :)

Het is trouwens echt eng om te zien hoe flexibel die dingen zijn, nadat je hem uit je oog hebt gehaald, klapt de lens vaak gewoon dubbel, en met het schoonmaken gebeurt het ook wel eens dat ie als een soort mexican-wrap opgerold wordt… Ik blijf het eng vinden…