Soms zijn het de kleine dingetjes in het leven die je dag in 1x goed maken.

Maandag, toen het voor het eerst in weken regende, kwam ik erachter dat m’n auto een handigheidje heeft: de interval van de ruitenwissers is afhankelijk van de snelheid waarmee je rijdt. Sta je stil, is de interval lang, rijd je, is de interval korter. Wanneer je voor een stoplicht (of in de file…) staat heb je niet het probleem dat je ruitenwissers zo achterlijk vaak heen en weer gaan, en bij het wegrijden hoef je niet de snelheid van je ruitenwissers weer te verhogen omdat je anders niets meer ziet.

Echt een ideaal systeem. Nou ja… een regensensor die gewoon zelf bepaalt of en hoe vaak de ruitenwissers moeten wissen is natuurlijk nog handiger, maar ja, je kan niet alles hebben… (Oh, nou ja, ok, eigenlijk had ik liever wel gewoon een achter-ruit-wisser op m’n auto, maar dat is weer een heel ander verhaal…)