Vandaag maar eens m’n AirPort Express die ik van XS4All gekregen heb bij m’n MacBook geinstalleerd. Ik heb hem deel uit laten maken van m’n al bestaande draadloze netwerk en de audio uitgang op m’n receiver aangesloten.

Op die manier kan ik nu via iTunes m’n receiver selecteren, en dan wordt de muziek draadloos naar m’n receiver gestuurd. Echt geniaal!

Waar ik wat minder over te spreken ben is de geluidskwaliteit: ik heb ter referentie hetzelfde nummer via deze setup en via m’n DVD recorder (die digitaal aangesloten staat op m’n receiver) afgespeeld, en het verschil was voor mij als niet-audiofiel echt heel goed merkbaar.

Nou weet ik niet of dat nou komt doordat iTunes de CD als 128 Kb AAC heeft geimporteerd of dat het komt door het versturen van iTunes naar de Airport Express. Maar voorlopig in ieder geval m’n plan om (ooit…) een MCE machine met daarop al m’n CD’s lossless omgezet aan m’n TV/receiver te hangen nog maar niet weggooien.