Nikolaus Brender, hoofdredacteur ZDF:

We hebben een televisiecontract afgesloten voor een sportevenement en niet voor een farmaceutische tentoonstelling.

Maar misschien is deze quote meer toe te schrijven aan het ANP, wanneer je de Engelse versies bekijkt zijn deze lang niet zo leuk. Voor de vergelijking nog even de originele Duitse quote:

Wir haben einen Fernsehvertrag über eine Sportveranstaltung und nicht über eine Pharma-Leistungsschau abgeschlossen

Tsja, het is wel een beetje schijnheilig natuurlijk: dat er doping gebruikt wordt bij de Tour is natuurlijk bij iedereen bekend, dus als je daar principieel op tegen bent, dan moet je gewoon zowiezo dat evenement niet uitzenden.

Beetje hetzelfde schijnheilige als dat van Silvana Simons (u weet wel: van hoogstaande programma’s als Sexquiz on the Beach) die de laatste 2 jaar niets anders doet dan verkondigen dat ze het een schande vindt wat voor oversexte clips op MTV uitgezonden worden… (oh, de laatste keer dat ik bij MTV uberhaupt een videoclip heb gezien is jaaaren geleden?)