Ik heb het boek al een tijdje (half jaartje ofzo). Voornamelijk gekocht omdat het toch wel een standaardwerk op het gebied van patterns is. Dit weekend maar eens begonnen met lezen. De manier waarop het boek begint is echt gradioos:

There is one timeless way of building. It is thousands of years old, and the same today as it has always been.

Wow, als je die zin op je in laat werken moet je die Christopher Alexander toch wel gelijk geven ook :)

Ik vind het boek tot nu toe erg high-level geschreven en best lastig te volgen. Ik kan z’n punt die hij probeert te maken er niet echt uithalen helaas. Wat wel erg mooi is (en ook erg knap gedaan) is dat de executive summary van z’n boek verwoven is met z’n boek: de belangrijkste zinnen zijn in het gehele boek italics gemaakt. Hierdoor is het mogelijk om het hele boek binnen een uur op hoofdpunten te lezen. Kijk, dat zouden meer auteurs moeten doen.