Ik ontving laatst 2 dezelfde brieven (wel met een ander kenmerk) in dezelfde enveloppe van De Amersfoortse (dat is zo’n verzekeraar welke mijn pensioen verzekert). In deze brief die schijnbaar op 11 februari verstuurd zijn (goh… 3 weken onderweg?) staat vermeld dat ze beleggingsfondsen gaan converteren naar iets anders, en dat wanneer ik het niet eens ben met de standaard-keuze, ik tot 10 maart de tijd heb om iets anders te kiezen.

Nou vind ik het zowiezo een beetje vervelend dat een brief die op 11 februari gedateerd is 3 weken later aankomt (maar ik weet natuurlijk niet of het nou aan De Amersfoortse ligt, dat ze die 11 februari gewoon ‘ongelukkig gekozen hebben’ (da’s een mooi euphonisme voor ‘gelogen hebben’ toch? :)), of dat de TPG er 3 weken over doet ipv 1 dag om de brieven te bezorgen), maar er zijn wel meer dingen vreemd:

– Waarom krijg ik de brief 2x? Heb ik blijkbaar 2 pensioen-spaar-dingen-beleggingsfondsen bij De Amersfoortse?

– Waarom spreekt de brief over de toekomende tijd wanneer ze het hebben over 1 februari 2006?

– Waarom staat in de brief niet beschreven wat ze nou precies gaan omzetten?

– Waarom heb ik slechts 1 week om te reageren? Je pensioen is toch wel een belangrijk iets, en verdient dus aandacht om goed te bestuderen.

– Waarom praten ze in de brief over een brochure en sturen ze die niet mee?

– Waarom staat op de site (wat een baggerlangzame site trouwens….) van De Amersfoortse dat “Belegt u momenteel in een of meerdere onderstaande fondsen, dan wordt u rond 17 maart schriftelijk geinformeerd over de omzetting naar nieuwe fondsen. In onderstaand overzicht ziet u naar welke deze worden omgezet.”; dat lijkt me iets anders dan in de brief staat.

Nou ja, maar eens een mailtje sturen naar ze, maar op dit moment ben ik niet echt blij…

Edit:

Ik heb een mailtje terug-ontvangen, met daarin de brochure als PDF, erg netjes dus. Het blijkt dat het er zo ongeveer op neer komt dat er in mijn geval erg weinig verandert, dus ik hoef allemaal niets te gaan doen.