Sinds kort heb ik een thermometer. Geheel in stijl natuurlijk wel een coole variant. Draadloos enzo. Door middel van een 433 MHz verbinding staat de temperatuur-aflees-unit in verbinding met de temperatuur-opmeet-unit. Hierdoor is het zelfs mogelijk om binnen de temperatuur die buiten geldt af te lezen. Is het niet amazing?

Op 0.1 Kelvin nauwkeurig. Maar om een of andere reden heb ik zo m’n twijfels bij deze claim…

Of zou het temperatuursverschil tussen de twee plekken (zo’n 5 centimer afstand) echt 1.1 Kelvin zijn?

Beetje slordig ook dat de UI half Duits / half Engels is. Time – Innen – Aussen. Tsja… waarschijnlijk kennen ze in Taiwan niet zo goed Duits ofzo :) Over de tijd gesproken. Ook dat is erg cool: in de temperatuur-aflees-unit zit ook nog een antenne die zo’n signaal ergens uit Frankfurt ofzo oppikt dat uitgezonden wordt door zo’n atoomklok. Hierdoor loopt de klok altijd precies op tijd. Dat zouden meer klokkenmakers moeten doen.