Nou denk je misschien: dit stukje gaat over de zoveelste staking bij het OV de laatste tijd. Nee, daar gaat dit stukje niet over (nou ok dan: grrr…. 1x staken omdat je het ergens niet mee eens bent, nou ja, daar kan ik misschien dan nog wel een keer begrip voor opbrengen, maar wanneer ik 3x in 3 weken problemen heb om van of naar m’n werk te komen begin ik het wel een beetje zat te worden…).

Nee, dit stukje gaat over het feit dat ik eergisteren wat spam kreeg over gratis bus/sneltram kaartjes. Als nieuwe bewoner kreeg ik ‘4 gratis vervoersbewijzen’ aangeboden. Als OV-jaarkaart houder heb ik daar natuurlijk niet zo gek veel aan, en hoewel ze natuurlijk in hun systemen erg makkelijk na konden gaan dat ik een OV jaarkaart heb en waarschijnlijk niet zo veel behoefte heb aan 4 kaartjes, vind ik dat nog niet echt een reden om hier een stukje over te schrijven.

De reden is een ander ‘probleem’:

Gratis kaartjes die geldig zijn tot 1 juni…