Vandaag m’n PDA een beetje voorbereid op de vakantie: MSN geupdated, Skype geinstalleerd, etc.

Een van de problemen na 1+ jaar PDA gebruik is dat het geheugen toch best wel vol stond. En dat er vrij veel programma’s opstonden die ik eigenlijk toch niet meer gebruikte. Dus afgezien van het installeren van nieuwe programma’s was ik ook bezig met het verwijderen van programma’s en het verplaatsen van programma’s naar m’n SD kaart. Daarbij ging helaas wel wat mis. Om een of andere reden kreeg ik een shortcut naar Pocket C Runtime ofzo. Nieuwsgierig zoals ik ben daar natuurlijk meteen op geklikt. Dat had ik beter niet kunnen doen: het scherm ging uit en alle leds gingen aan. Aan/uit zetten en soft reset werkten niet meer. Dus uiteindelijk een harde reset moeten geven.

Uiteraard maak ik geen backups van m’n PDA, dus ik kon leuk opnieuw beginnen met het installeren van alle programma’s (gelukkig backupt Active Sync bestanden automatisch, en zijn de bestanden op het SD kaartje niet weg). Aangezien ik een lijstje had met m’n meest gebruikte programma’s en de meeste programma’s ook lokaal in een install-directory bewaard had ging dat eigenlijk verbazingwekkend snel.

Het viel me ook op dat net na zo’n rest de PDA echt een stuk sneller is. Helaas is ie na de installatie van de programma’s weer net zo langzaam als eerst.

Ik zal binnenkort eens een lijstje maken met programma’s die ik op m’n PDA geinstalleerd heb. Niet alleen is dat nuttig voor de lezer (alsof iemand dit leest), maar het is voornamelijk handig voor mezelf als dit nog een keer gebeurt…