Ik had hem al een tijdje geleden gekocht, maar gisteren eindelijk aan de praat gekregen. ‘t heeft een paar uur gekost, maar goed, dan heb je ook wat: internet op m’n PDA (jaja, dat kon met Bluetooth ook al, maar dit is anders :)).

Maar eigenlijk is het best triest: ik wil helemaal niet beweren dat ik expert ben van (draadloze) netwerken, maar ik durf wel rustig te beweren dat ik er meer dan gemiddeld verstand van heb. Dus wanneer ik er >1 uur over doe om het kaartje te configureren, dat de gemiddelde Nederlander er iets langer over doet. Of, waarschijnlijker: er na een kwartier genoeg van heeft en dan maar geen WEP configureert (zonder WEP en met SSID broadcast aan was het gewoon een kwestie van software installeren en klikken).

En dat is helaas de reden waarom meer dan de helft van de AP’s gewoon ‘open’ staan… Dus nog genoeg te doen voor de fabrikanten.

BTW: mijn AP staat nog niet geregistreerd op wardrivemap.nl