Nou ben ik niet zo’n fan van Nederlandstalige computerboeken. Vooral niet wanneer ze vol staan met van die gaar-vertaalde terminologie. Dus eigenlijk had ik me al jaren geleden voorgenomen om geen Nederlandstalige boeken meer te kopen.

Maar ja, je maakt wel eens een uitzondering op deze ‘regel’, en dus kocht ik een tijdje geleden ‘DSDM: De methode in de praktijk’. Al na 15 bladzijdes werd me weer duidelijk waarom het kopen van Nederlandstalige boeken niet zo’n goed idee is:

“Het kan gaan om de eenvoudige plaatsing van een systeem op een enkele PC, maar ook om de overgang naar een zeer complex, grensoverschrijdend mammoetsysteem.”

Mammoetsysteem? Ja, mammoetsysteem. Het heeft me een paar dagen gekost voordat ik beselfte dat ze daar waarschijnlijk een mainframe mee bedoelen (maar zeker weten doe ik het nog steeds niet).