Ik schrijf dit stukje op m’n PDA terwijl ik in de trein zit. In een compleet nieuwe Syntus trein wel te verstaan. Vanaf vandaag heeft Syntus de dienstregeling tussen Zutphen en Oldenzaal van de NS overgenomen.

Een paar dingen die me opvielen:

De overgang was vrij onverwacht. Ik is zo gemiddeld twee keer per week op dit traject, maar het is dat m’n moeder zo’n OV kortingskaart met bijbehorende spam heeft waar dat een maand geleden ofzo een kleine mededeling gemaakt werd. Daarna werd bleef het vrij stil. Tot dit weekend. Toen lag er bij m’n ouders een extra ‘krant’ met meer info. Ik had toch wel wat meer info verwacht… Maar goed, aan de andere kant: voor de reiziger verandert er vrij weinig: dezelfde kaartjes blijven geldig, dus met meer info schiet je weinig op.

De trein is wel heel erg gericht op kort vervoer: de stoelen zijn vrij oncomfortabel, na 45 minuten ben ik blij dat ik weer even kan staan. Verder staan de stoelen in een ‘bushouding’, dus allemaal dezelfde kant op gericht: dan weet je in ieder geval zeker dat je krap zit… En bagageruimte? Daar hebben ze blijkbaar nog nooit van gehoord bij Syntus.

Eindelijk eens een omroepstem die verstaanbaar is. Je kan gewoon horen (en zien!) bij welk station je aankomt.

En, het kan misschien totaal niet waar zijn hoor, maar in mijn subjectieve waarneming was de trein lekker stil en trok lekker snel op.