Dit weekend is m’n nieuwe scanner aangekomen, een CanoScan 3200F. Wat een verademing in vergelijking met m’n oude scanner, een Network Scanny (een OEM versie van de Primax Directscan). In de eerste plaats omdat de Canon wel drivers voor Windows XP heeft… :).

De snelheid van een preview is echt ongelovelijk. Binnen luttele seconden staat ie er. En ook de echte scans zijn erg snel. Bij m’n oude scanner duurde een A4 op 300dpi (meteen de maximum resolutie) een minuut of 5. Nu is het een kwestie van een tiental seconden.

Verder is de software erg goed. Een duidelijke interface en geen rare toeters en bellen. De toewijzing van de hardware buttons gaat ook erg makkelijk.

En dan nog de kwaliteit: voor mij genoeg. Ik scan eigenlijk alleen maar documenten, en totaal geen fotos. Dus wat dat betreft neem ik genoegen met een vrij lage kwaliteit. Dingen als ‘echte resolutie’ (die ligt toch wel boven de 200-300dpi die ik ga gebruiken), kleurdiepte en kleurechtheid interreseren mij totaal niet.