Ik heb jarenlang een Logitech Cordless MouseMan Wheel (gelukkig kan ik de naam gewoon van de onderkant overtypen) gebruikt. Een erg coole muis, maar wat ik altijd als nadeel heb ondervonden is dat ie erg zwaar is (voornamelijk door de batterijen die erin zitten).

Een half jaar geleden heb ik in een opwelling een Logitech Pilot Wheel Optical gekocht: geen gedoe meer met lege batterijen en geen gedoe meer met het balletje. En een stuk lichter. Ben er aardig tevreden over, maar merk toch wel dat het sensortje van niet al te goede kwaliteit is, ik kan er niet echt snel mee bewegen, dan gaat m’n cursor echt alle kanten op. Misschien binnenkort toch maar eens vervangen door een MX500/700/900…

Maar goed, daarover gaat dit stukje niet. Zonet bekeek ik de muis eens een beetje, en het viel me op dat hij maar met 1 schroefje vastzat. Aangezien ik aan een technische universiteit gestudeerd heb zou je verwachten dat ik ook een beetje technisch aangelegd zou zijn ofzo. Om op dat punt nog wat te oefenen heb ik hem maar meteen eens open geschroefd (‘t voordeel van low-end onderdelen, als je het molt is het toch minder erg dan wanneer je je spliksplinter-nieuwe MX900 molt, toch? (en heeft meteen het voordeel dat je een goed excuus hebt om een nieuwe muis te kopen :))). Toen ik toch bezig was, maar meteen het gewichtje eruit gesloopt.

Nu is m’n muis dus weer wat lichter, en gezien het feit dat ik het gewicht het vervelendste nadeel vond van m’n draadloze muis zou dit toch een voordeel moeten zijn. Maar m’n eerste gevoel zegt dat er iets niet klopt. M’n muis doet me nu denken aan de muis bij de Wacom Graphire (de eerste serie): dat ding weegt ook totaal niets. En dat muist gewoon niet lekker…