Vorige maand voor het eerst iets ergs decadents gedaan: ik heb via Albert.nl m’n boodschappen thuis laten bezorgen. Wat een geweldige uitvinding!

Ik ben wat m’n boodschappen betreft gebonden aan m’n rugzak + evt. boodschappentassen en de tram of m’n voeten. Dit betekent dat de hoeveelheid spullen die ik in 1x kan meenemen behoorlijk beperkt is. Het is dus altijd goed plannen wanneer ik welk groot/zwaar artikel moet kopen.

Op m’n werk bestellen we 1x in de zoveel tijd alle zware (en houdbare :)) boodschappen voor de lunch via Albert. En aangezien we daar erg tevreden over zijn, dacht ik: ach ja, waarom voor thuis niet?

Het principe is vrij eenvoudig: via internet klik je gewoon alles bij elkaar wat je nodig hebt, selecteert een tijdstip (frame van 2 uur) waarop het thuisgebracht moet worden, en klikt op ok. Op het gekozen tijdstip komt iemand bij je thuis, met alles in kratjes (en vries- en koel-spul apart verpakt; erg handig!) verpakt. Je kan via een mobiele PIN automaat betalen (of, vanaf de tweede keer, via een automatische incasso). Dat werkt echt perfect: netjes alles afgeleverd, tot in de keuken (op 7e etage!), evt. kan je lege flessen e.d. retour laten nemen.

Wat trouwens ook best wel grappig is is dat je via het nummer van je bonuspas precies kan zien wat je de afgelopen tijd (in echte AHs) hebt gekocht. Aan de ene kant wel logisch dat ze dat bijhouden, maar ‘t is toch vreemd wanneer je dat dan ook echt op je scherm ziet. Wel handig: op die manier heb ik nog een paar artikelen toegevoegd onder het mom van ‘oh ja, dat koop ik normaal gesproken inderdaad altijd, bijna vergeten’.