David Baakman

Weegschaal

Voor m’n verjaardag (en ik ben nog lang niet jarig!) heb ik een weegschaal gekregen. Niet zo’n standaard geval dat alleen je gewicht kan wegen, maar zo’n coole: 10 user-settings (dus naast mijn gegevens kan hij nog gegevens onthouden van 9 andere personen, zoveel mensen ken ik niet eens…), electronisch, en hij meet ook nog eens je vet en watergehalte.

Dat vet-gehalte meten is natuurlijk wel extreem vet, dus dat heb ik meteen gecheckt. Ik schijn voor zo’n 5.0% uit vet te bestaan. Dat zegt mij natuurlijk nog steeds niets, dus toch maar de handleiding erbij gepakt. Daarin staat de volgende tabel:

Ben ik nu extreem-mega-gezond, of mis ik iets?

Ik besta ook nog voor 70% uit water… Dus ik besta eigenlijk maar uit zo’n 12 kg uit ‘echte materie’… eigenlijk best wel weinig eigenlijk.